петък, 28 октомври 2011 г.

ТАЙНАТА НА СИМВОЛИТЕ
“Който иска да стигне до извора, трябва да плува срещу течението!”
Гьоте

В света около нас, в началото на 21 век сме заобиколени от лавина от фирмени знаци, лога, национални гербове и какви ли още не форми криещи символика. В цялото това многообразие обаче се забелязва придържане към едни и същи изразни средства – еднакви или сходни елементи и начини на съчетаването им.
Сигурен съм, че всеки от вас поне веднъж в живота се е питал какво ли значи емблемата на “Мерцедес” или на “Митцубиши”, защо върху някои монети лъвовете са с двойни опашки или орлите са като прецизно размазани от валяк, ...
Е, да се опитаме съвсем набързо да открием отговорите на тези въпроси.
За да стигнем до извора трябва да послушаме Гьоте и да тръгнем срещу течението!
В далечни времена много философски школи и посветителски общества от различни епохи и краища на света са изграждали своите представи за принципите на съществуването на Вселената.
Северните народи са запазили в своите митове легендата за Космичното дърво Ягдрил. Корените му достигат до недрата на неосъзнатото, а клоните се простират до най-високите и фини нива на енергиите. Вертикалната колона свързва това, което е горе с това, което е долу.
Нека да погледнем и преплитането на 9-те пръчки, в които северният жрец Один е видял руническите знаци.
От тази геометрична плетеница са извадени руните, които са носители на Силата на Енергиите обуславящи събитията.
Еврейските мъдреци също имат своята система за тълкуване на всичко видимо и невидимо на този свят. В Кабалата схемата на 10-те сефирота или сефиротичното дърво е представена като универсален ключ. Всяка сефирота е дом – обиталище на Светлината, а “между тях без прекъсване се движи словото на Бога”:
Без да притежаваш някакви специални познания се вижда, че и в трите схеми присъства един и същи основен елемент:
Това не е случайно, защото хексаграма с център е най-простичкото изображение на основния градивен елемент на Вселената – кристалната решетка.
Не случайно в природата можем да я срещнем във всички кристални структури: сол, захар, вода, скъпоценни камъни и т.н.
Не случайно пчелната пита изградена от мекия восък има здравината да понесе тежестта на меда.
Не случайно в науката същата схема изобразява атома и движението на неговите съставни частици.
Сега всички знаем каква сила се крие в малкия атом, а дали са знаели преди стотици даже хиляди години, за да създават теории със същия модел.
Явно са знаели, а може би и повече от нас!!?
Едно е сигурно – древните българи са боравели с тези познания. Ето и доказателството – познатата ни комбинация от знаци свързвана с рода на Аспарух и Кубрат - “Дуло”, вписваща се перфектно в пчелната пита:
ЕТО, ТОВА Е “ТАЙНАТА”!

Много простичко, нали? Дано не сте се разочаровали, очаквайки някакви колосални и шокиращи разкрития.
Ще ви разкрия още една тайна!
Всички ТАЙНИ са почти толкова простички и винаги са били около нас, до нас и дори в самите нас. Посветените от векове са ги знаели и използвали. Монарси, родове, държави и бизнес корпорации са вписвали своите гербове в тези схеми, за да привличат силата на енергията и материята на своя страна. Много от тях са успявали!
 Ако сте скептично настроени, опитайте едно лесно и приятно упражнение: огледайте билбордовете, рекламите по телевизията, списанията и пробвайте дали “случайно” 90% от фирмените знаци няма да се вместят в хексаграма или в някоя от изброените по-горе схеми.
Приятно занимание и не прекалявайте, защото е “заразно”. Може да закъснеете за работа, да пропуснете важна среща и особено внимавайте при оглеждането на билбордовете в движение...
Ако сте ме разбрали правилно – опитайте се да създадете свой собствен знак!
Той може да ви помогне да постигнете мечтите си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар