петък, 2 септември 2011 г.

Инерцията


ИНЕРЦИЯТА

21.01. – 21.02.2009г.
Inertia, ае – 1.неспособност, негодност. 2.бездействие, леност.

Хората живеят по инерция.
В това няма нищо лошо. Това е Принцип на Овладяване на Познанието.
Проблемът настъпва когато Инерцията е в неправилна посока.
Естествено е да възпитаваме навици, които да ни служат автоматично в ежедневието. Колкото повече умения усвоим, толкова по-добре се реализираме в обществото. Това е цел на всеки човек. Процесът е стандартен:
1.     Интерес;
2.     Обучение;
3.     Овладяване.
Един от първите проблеми е бързането за кратко време да овладеем много умения. Това обикновено води до изграждането на повърхностни качества, които много лесно се разпадат и практически водят до грешки. Резултатът е създаването на Илюзия – сапунен мехур от погрешни представи за нивото на овладяните умения и когато действителността го спука е болезнено.
За съжаление повечето хора хора продължават по Инерция в старата погрешна посока със старите погрешни представи. Това е лошата страна.
Когато е създадена Инерция с илюзорни качества и представи, винаги се стига до грешка. Инерцията продължава в същата посока и първата грешка води до нови две, те до четири, осем, шестнайсет и т.н. това е една от основните Пропорции, които определят съществуването ни.
Така Инерцията натрупва лавина от грешки, с които ние свикваме да съжителстваме и даже в един момент спираме да ги забелязваме – срастваме се с тях.
И всичко това води до сериозни проблеми след време, защото натрупването предизвиква качествени изменения на физическо или духовно ниво.
За да го избегнем – трябва да „прогледнем” – да Дръзнем да Осъзнаем Паметта – спомена за всички грешки и безпристрастно да отчетем Лошата Инерция, която съсипва живота ни.
Лошата Инерция и натрупаните от нея грешки и проблеми източват енергията ни. Физическото тяло и Енергийната система се противопоставят на Лошата Инерция и се опитват да я преодолеят, но с времето това ни изморява все повече, защото проблемите се увеличават и енергията, която отделяме за преодоляването им е все по-недостатъчна. Така все по-често ощетяваме организма, използвайки Жизнената Енергия за борба с натрупаните грешки.
Постепенно Енергията необходима за жизнените функции става все по-малко и все по-недостатъчна. Рано или късно слабите точки на материалното и енергийното тяло поддават и промените стават фатални.
Това не означава, че Инерцията е само Лоша и въздействието й винаги е отрицателно.
Инерцията, както и всички други Енергийни Принципи, е Сляпа Стихия и е зависима от този, който я направлява. В това е и Ключа към нея! Инерцията може да бъде направлявана и когато е насочена в позитивна посока, тя може да свърши чудеса.
Принципът й на действие е абсолютно същия като при Лошата Инерция. За да се приложи обаче е необходимо детайлно познаване на системата, в която се прилага. Това е сложното – за да създадем Инерция в позитивна посока трябва да имаме Високо ниво на Себепознание, добре организирана Воля и Методи за прилагането й.
Един от съществените фактори е, че резултатите от първоначалното прилагане на Волята, създават Инерцията, а Тя (Инерцията) премахва необходимостта от прилагане на Воля.
Усещането за Комфорт и Удовлетворение я заместват, като инструмент за мотивация.
Каква е ползата и необходимостта от Позитивната Инерция:
1.     Реализира Икономии на Енергия;
2.     Икономиите на Енергия натрупват Потенциал – възможност за Позитивното развитие;
3.     Позитивното развитие създава Позитивната Инерция.
Искаме или не Ние живеем огромна част от живота си по Инерция. Първите 7 години усвояваме основните умения необходими за съществуването ни, за да продължим да ги използваме цял живот по Инерция. И т.н. до края на дните ни...
Колкото по-рано овладеем Силата на Инерцията, толкова по-успешно ще реализираме Себе си!

21.02.2009г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар